Johan Hovda har gått bort.

Vi fikk i dag nyheten om at vår gode klubbkamerat og æresmedlem, Johan Hovda, har gått bort.
Johan er Vidargutten som tok opp arven etter Odd Søndenå. Tusenvis av timer på ungdomsfotball er lagt ned i løpet av flere tiår.
Som de fleste andre startet det som spiller. Men også i ung alder startet trenervirket. Sammen med Kaare Lindboe fikk han ansvaret for et ungt lag bestående av fremtidige kjente fotballspillere som Hans Edgar Paulsen, Odd Egil Auran, Helge Rein Østbø og Lars Johannessen. Dette var i 1958. Og Johan holdt det likeså greit gående i 50 år. For helt fremt til 2007 var Johan Hovda å finne rundt et lag i Vidar.
Johan fikk seg noen A-kamper i 1962. Han ble distriktstrener i 1965 og var i flere år med i kretsens juniorutvalg. Hundretall av mennesker kan se tilbake på en herlig fotballtid i Vidar med Johan som trener. Som leder var denne rolige og sindige fyren, sammen med et nettverk av hjelpere som han «plukket ut», med å skape det som er blitt kalt «Vidars flaggskip». Fra sin kontorpult i banken, med «Vidarskoffå» nederst til høyre, administrerte han bokstavelig talt alle de andre ballene han hadde i lufta for å holde det hele i gang. Det var serie- og cupkamper og trening med eget og andre lag, – det var møter og laglederkurs, og daglig kunne vi se ham på Lassa, uansett arbeidsoppgaver.
Han jobbet med økonomien for å holde ungdomsavdelingen selvfinansiert. Det ble julebasar og dugnadsjobbing.
Johan var også en dyktig reisearrangør. Det er blitt mange turer på turneringer, men også bare hyggeturer for å se på fotball. Vidars status i Dana cup kan man takke Johan for. Det var han som på en tur til England ble kjent med representantene fra Fortuna Hjørring som hadde planer om å starte en ungdomsturnering. Sammen med Jan Gunnar Paulsen styrte han Vidars Dana cup turer i 25 år.
I 1975 fikk han statuetten Vidargutten og han ble klubbens æresmedlem nr.7 i 1981.
Takk for alt Johan!